Изграждане на ментални прегради пред тревогата, страха, паниката и депресията

Любомир Розенщайн
Фестивал Свободата да бъдеш | XXII издание 13 април 2024 | Интер Експо Център

Страховите неврози, паническите атаки и депресията се превръщат в последно време буквално в епидемия. Според СЗО депресията още през следващата година ще се окаже второ по значимост заболяване. И ако за България по редици причини точни цифри за обхвата на тази напаст не съществуват, то рядко ще се намери някой, който да няма поне в кръга на познатите си човек, страдащ от пристъпи на страх, паника или депресия.

Много фактори от днешното всекидневие предизвикват несъзнатото преминаване на онази граница, отвъд която започва неконтролируемата промяна на биохимични процеси, наричана психично разстройство. Стигне ли се дотам, вече е късно за много неща. Но в повечето случаи имаме преди това избора да не си позволим да преминем границата. Да осъзнаем какво и защо се случва с мозъка ни и да поведем мислите си, а с тях и целия организъм в друга посока. Да продължим да живеем, наместо да се подадем изцяло на така трудно овладяемия прилив на разрушителните емоции.

В своята лекция Любомир Розенщайн, основавайки се на своите дългогодишни невротрансформиращи практики, ще хвърли светлина върху механизмите, посредством които човек бива тласнат към пълна безпомощност спрямо вътрешния си свят и как с помощта на мисловни техники посоката на тези неврохимични механизми може да бъде променена към ментална стабилност и психично благополучие.

Любомир Розенщайн е доайенът на Невролингвистичното програмиране (НЛП) и на аудиопрограмите с хипноза и водени медитации в България. През 1995 г. създава Институт за личностно развитие и провежда първите обучения по НЛП и хипноза. През 2006 година основава Радио за личностно развитие ChangeWire, което се обръща директно към подсъзнанието с програми, вече чути близо два милиона пъти. Автор е на книги, статии, дискове и многобройни семинари, курсове и тренинги за постигане на вътрешно равновесие, свобода и спокойствие.

Личен сайт: http://changewire.info

Радио за личностно развитие ChangeWire: http://radio.changewire.info

ФБ-страница:https://www.facebook.com/changewire.info

YouTube канал: https://www.youtube.com/changewire

Абонирайте се оттук: https://www.youtube.com/subscription_center?add_user=changewire

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *