ПЛАНЕТАТА НА ЩАСТИЕТО

Новата книга на Любомир Розенщайн ПЛАНЕТАТА НА ЩАСТИЕТО очаквайте през май

Затворете за миг очи. Кажете добро утро и на най-сърдитата, и на най-обидената, и на най-тъжната част от себе си. Често скрити някъде много дълбоко, за тях е трудно да видят изгрева, но сега вие можете да им помогнете. Кажете им добро утро добро утро добро утро толкова пъти, колкото е нужно, за да стигне до тях през всичките стени… през всичките  мъгли…първият слънчев лъч.
Бъдете малко в този миг и не забравяйте да се усмихвате, защото това е знакът, който без никакво съмнение всички разбират… всички ще разберат. Опитайте тази сутрин и вие: бъдете с розовите очила на душата. “

Из„Планетата на щастието“

Милена Велева:

Не зная дали прочитът на тази книга ще те направи по-щастлив, по-умен, по-чувствителен, по-разбиращ, повече обичащ. Но зная със сигурност, че енергията на думите й ще те докосне и ти ще усетиш мириса им, ще видиш цветовете им, ще чуеш звученето им някъде дълбоко в теб и може би точно тази сутрин ще станеш мъничко по-рано от вчера, за да вдигнеш очи нагоре към изгрева на слънцето и навътре – към изгрева в теб. Защото прошепнати, написани някъде надалече, думите й са вече стигнали до теб и са ти дали вдъхновението и инструментите да започнеш да съграждаш собственото си пространство на щастие. Утро след утро. Защото „светлината се ражда винаги в най-тъмното време”.

Любомир Розенщайн в разговор със Светлана Дичева за Планетата на щастието. На вълните на „Хоризонт“ http://changewire.info/
„Книга за нещата, които сме забравили да забелязваме… Навън и в себе си…“

Поръчайте ПЛАНЕТАТА НА ЩАСТИЕТО тук


Какво казват читателите:

Съжалявам, че купих книгата. Много, много слаба. Според мен бездарен опит за приложна психология, философски размисли, спомени на автора и тяхното интерпретиране, релакс и наслада. За пореден път се убеждавам, че сигурно е нужно желание за да се напише книга, но в никакъв случай то не е достатъчно, за да се напише мъдра, увлекателна и ценна книга!

 

Предполагам, че с г-жа Соня Владимирова ще бъдем представителна извадка, която в пълна степен отразява полярността в обществото ни. 🙂
Защото обратно на нейното мнение намирам книгата за едно от най-стойностните неща написани от български автор по темата, които са излизали на пазара в последните години. Във време, в което „духовността“ се ползва едва ли не като майонеза (най-вече за да прикрие както пълното й неразбиране, така и да подобри вкуса там където той изобщо липсва), се явява една книга, която не просто е стойностна. Тя е поднесена с вкус, разбираемо, с дълбоко и истинно разбиране на понятията. Едно от най-големите й достойнства виждам в това, че идеите й са практично приложими, и носят заряд, който всеки би могъл да превърне в собствен ресурс. Авторът ни води с много любов, търпение и осмисляне на понятията към една планета, достъпна за всеки от нас, във всеки момент от живота ни – тази на щастието. Горещо препоръчвам книгата на всеки, който определя себе си като „търсещ“ човек. Авторът със сигурност е такъв, макар че нямам удоволствието да го познавам лично. Във времена, в които знайни и незнайни „духовни водачи“ се опитват да бъдат „преводачи“ на „мъдрости и истини“, Любомир Розенщайн застава пред всички нас с образованието, интелекта и личния си опит. Във времена, в които целта е да ни превърнат в зависими и безлични последователи, г-н Розенщайн ни сочи пътя към Свободата на личността. Факт, който за мен е достатъчен, за да го последвам. Какво ще реши всеки един от вас е въпрос на свободната ви воля, но аз горещо вярвам в непогрешимия усет на българския читател, в интелекта и вътрешната мъдрост, които притежава един от най-древните народи в света. Желая успех на всички ви!

 

Попадайки на отрицателни коментари, относно книгата на Любомир Розенщайн, бях крайно изумена. Това не е просто поредната похабена хартия, това е един учебник. Учебник, а дисциплината е „доброта” и разбира се, нейното следствие „щастие”. Моето мнение е, че нито един стойностен и интелигентен човек не би подминал „Планетата на щастието” , напротив- тя е достойна да се превърне в част от нашето ежедневие, да си препрочитаме отделни фрагменти от нея и зареждайки се с положителна енергия да посрещнем деня.

 

Според мен, за да усетиш и разбереш тази книга, трябва да си на еднакви честоти с автора й. За да излезеш от комфортната си зона, трябва първо да се… завърнеш към себе, да опознаеш, приемеш и обикнеш вътрешния си свят. Едва тогава сетивата ти възвръщат силата си, за да доловиш многоликото щастие, което ти дава животът на тази Земя, да му се насладиш и да го споделиш със себеподобните си. Защото само то пречиства и просветлява битието ти истински. Харесвам интелигентния стил на писане на г-н Розенщайн, добронамерения му и спокоен тон, оптимистичните послания, художественото оформление на книгата. Пожелавам му Музата и Добротворството да не го напускат нито за миг. )

 

„Планетата на щастието“ е за всеки, който е готов да приеме различния поглед към себе си и света. Това е поглед, който се търси и гради с времето. То е като изкачването, при което с всяка крачка разкриваш все по – голям хоризонт, но докато не стигнеш върха не виждаш цялата картина.
За тези в подножието – картината е една, за тези на различни етапи от пътя – друга, а когато стигнем върха разбираме, че има само един възможен образ – цялостния.
Фрагментарността на мисленето, води до намалено „зрение“ и затъване в категориите „добро-зло“, „хубаво-грозно“ и т.н. Това мислене е лишено от въображение, свобода и интуитивност.
Не съжалявам за нито една купена и прочетена книга – търсещият открива ценното зрънце истина навсякъде, въпрос на „поглед“ 🙂
Мир!

 

Колибри никога не са ме разочаровали.
А с тази книга ме спечелиха завинаги.
Няма по-добри от тях!

 

Житейският ни опит е такъв, какъвто е благодарение на нашите възприятия и убеждения. Когато ги осъзнаем и променим, ще променим и своята реалност.
Л. Розенщайн ни дава информацията и инструментите за
този процес.“Планета на щастието“ предлага помощ, насока и забележителна мъдрост. Тя не е просто книга за релаксация. Със своя жив и богат език авторът ни насочва към концентриране върху вътрешното разширяване на ума и сърцето.

Издателство Колибри и Радио за личностно развитие ChangeWire ви канят на премиерата на книгата „ПЛАНЕТАТА НА ЩАСТИЕТО“ /Думи за медитация/ от Любомир Розенщайн с кратка йога-нидра (йога на съня) за връщане към равновесие, баланс на енергиите и опознаване на вътрешното кино, водена от автора.
20 май 18.30 часа, София:
книжарница Хеликон цар Освободител София, бул „Цар Освободител“ 4 /фоайето на гранд хотел България/
21 май, 18 часа, Пловдив:
книжарница Хеликон Пловдив-Център, ул. Княз Александър Батенберг No 29
22 май 18 часа, Варна:
книжарница Сиела Варна, Фестивален комплекс

Поръчайте новата книга на автора на „Розовите очила на душата“ Любомир Розенщайн Планетата на щастието онлайн тук или търсете в книжарниците.

http://colibri.bg/knigi/764/lyubomir-rozenshtajn-planetata-na-shtastieto

Подкрепете книгата  като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието…
http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

 

Очаквайте в книжарниците след 13 май. Подкрепете книгата сега като харесате официалната й Фейсбук страница http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto; бъдете сред първите пратеници на Планетата на щастието...  http://www.facebook.com/PlanetataNaStastieto

„Планетата на щастието: думи за медитация“ е книга за вътрешната сила и нейния източник дълбоко във всеки от нас. Любомир Розенщайн, НЛП-майстор и Йога-майстор с дългогодишен опит в променените състояния на съзнанието, възражда магическата, позната от древността сила на думите да променят психичните състояния и да водят към спокойствие, равновесие, светлина и увереност, така необходими ни днес.

Това е книга,която дава подкрепа и вдъхновение, когато си в труден или тъмен участък от пътя. Това е още и книга за психологията на вътрешното кино: за възможностите сами да избираме пътеки в живота във всеки момент от линията на времето, където ние решаваме как да изпращаме миналото и как да посрещаме бъдещето си сега – за да бъдем по-успешни, по-добри и повече себе си.

 

„Планетата на щастието: думи за медитация“ е книга за нови,вълнуващи и далечни хоризонти. Те са скрити и спотаени в нас и чакат да станем откриватели. Достатъчно е само да насочим поглед към тях, да чуем отново техния зов и да усетим – съвсем както в детството – радостта, нетърпението, дори тръпката да започнеш да живееш наистина на тази планета, която често ни се струва във всекидневието само територия на тъмнина, болка,мъгла, страдание, но може да бъде със сигурност и изпълнената с ярки цветове,удивителна планета на щастието.

„Планетата на щастието: думи за медитация“ е книга за нови,вълнуващи и далечни хоризонти. Те са скрити и спотаени в нас и чакат да станем откриватели. Достатъчно е само да насочим поглед към тях, да чуем отново техния зов и да усетим – съвсем както в детството – радостта, нетърпението, дори тръпката да започнеш да живееш наистина на тази планета, която често ни се струва във всекидневието само територия на тъмнина, болка,мъгла, страдание, но може да бъде със сигурност и изпълнената с ярки цветове,удивителна планета на щастието.

 „…и да имаш чувството, че ти се движиш напред и никога няма да спреш – както никога не спира тревата и никога не спира да има дъжд и изгреви, и сезони, и реки, и нови, още неразкрити, изненадващи и чудни, и вълшебни светове и диви цветове, и събития, и случки, и приятели, и близки, и нежност, и възбуда, и приказен, вълшебен, чуден свят…“
Из Планетата на щастието

"...и да имаш чувството, че ти се движиш напред и никога няма да спреш – както никога не спира тревата и никога не спира да има дъжд и изгреви, и сезони, и реки, и нови, още неразкрити, изненадващи и чудни, и вълшебни светове и диви цветове, и събития, и случки, и приятели, и близки, и нежност, и възбуда, и приказен, вълшебен, чуден свят..." Из Планетата на щастието500645648_o

 

 

"Да!" на светлината, на пролетта, на цветовете.

 

Любомир Розенщайн се занимава с изменените състояния на съзнанието в продължение на десетилетия, изучава психотерапия, психодрама, невролингвистично програмиране (НЛП), медитация, йога. През 1995 г. създава за първи път в страната Институт за личностно развитие. Води първите семинари по Невролингвистично програмиране. Обучава се при бащата на НЛП Ричард Бандлер и при световноизвестния хипнотизатор Пол Маккена. В своите семинари, книги, статии и аудиопрограми за личностно развитие по уникален начин съчетава ефективното за хората днес от западните и източните подходи към вътрешния свят на човека. През 2006 г. основава Радиото за личностно развитие ChangeWire – www.changewire.info. Книгата му „Розовите очила на душата“ е издадена и в Индия и САЩ. За повече информация търсете страницата на Любомир Розенщайн във Facebook.

ПЛАНЕТАТА НА ЩАСТИЕТО събира в едно думите за медитация на майстора на вътрешното кино Любомир Розенщайн, които вече са стигнали до хиляди слушатели, читатели и участници в неговите семинари и са променили живота на много от тях към нови хоризонти завинаги. От май в книжарниците. 

„Присъствах на семинара проведен в Плевен ,и искам да споделя,че буквално за 2 дни нещо се случи с мен… С мисленето ми,с отношението ми към света наоколо и “не смея да го кажа”,но се чувствам страхотно! Обяснявам си го с това,че получих някой отговори,а най- странното е ,че те са простички – чак се чудех как сама не съм се сетила…Но явно живеем доста сложно и не виждаме простите неща, обаче каквото и да кажа след Любомир Розенщайн, то ще звучи тъпо… Ако такива семинари се случат отново горещо ги препоръчвам на всички!!“
Нина Илиева-Петкова

„Когато си тръгнах, се почуствувах изпълнена със светлина и красота, даже и светът като че ли беше по- красив.“
Илиана Тенева 

„Вдъхновяващо и отвъд зримото! “
Милена Велева

„Искам да споделя нещо за тази безценна книга – тя ще промени светогледа ви. а на мен лично ми помогна да се преборя с определен проблем. Горещо я препоръчвам! “
Irena Sirakova

“Днес получих книгата. Чета я и не мога да я оставя. Страхотна е ! Отговаря на много от въпросите на които не можеш да си отговоря сам, изчиства някои съмнения,които имах и мисля,че тръгнах…мръднах от мъртвата точка в която бях!:)))”
Ned

”Копчето наистина действа – благодаря за това че преди години ми насочихте вниманието към НЛП, Любо – срещали сме се само в интернет. Оттогава животът ми коренно се промени.”
Ralitsa Alexandrova

“Вдъхновяваща и полезна; подарила съм я на четирима засега и всички искрено я харесват и разпитват. Идеята,че по такъв прост начин можем да се спасяваме от непродуктивни състояния, е велика. Да превърнеш мозъка си в приятел- това е истинска цел. Като се замисля, този тип е предимно мрачен, досаден, упрекващ и непоносим и съсипва всеки хубав миг, ако го оставиш без надзор:) Та дори и осъзнаването на този факт вече носи огромна полза.Ако трябва да обобщя- в процес на развитие съм:)) “
Виолета Борисова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *