Експеримент с мозъчни вълни – А03

Това е третата, заключителна версия на първата програма (програма А) от експеримент с мозъчни вълни. Новата преработка е съобразена с резултатите от въпросниците от А1 и А2. Времетраенето е усреднено на 15 минути. Общият тон на програмата е по-равномерен и изгладен.

Като участник в А02 вече сте получили новата, преработена версия на програмата – А03, която ще оценявате в следващата фаза на експеримента.

Като се включвате в експеримента, потвърждавате, че се намирате в добро физическо и психическо здраве, не страдате от депресия и други остри или хронични заболявания, не вземате медикаменти, не се намирате в процес на лечение и не употребявате наркотични вещества.

И за фаза А03 са в сила правилата за работа от А02:

  • Слушайте програмата само един път на ден, но всеки ден по време на експеримента (в продължение на една седмица – от тази вечер до следващата неделя вечер). Моля ви, не пропускайте ден за да можете да постигнете резултат.

  • За фаза А03 ще е необходимо да отделяте по 20 минути на ден – 15 за слушане на програмата и 5 за попълване на формата.
  • Най-доброто време за слушане на програмата е вечер преди заспиване. Друго подходящо време е след работа, ако се нуждаете от бързо „откъсване“ от стреса. Но изберете едно време и слушайте програмата само в това време през цялата седмица. Това е много важно. Слушайте в легнало положение и със затворени очи. Не е нужно да се опитвате да се концентрирате или да мислите за нещо определено. Просто слушайте.
  • Използвайте само качествени стереослушалки, слушането на високоговорител или не-стерео отнема ефекта на програмата. Не бъркайте дясната и лявата слушалка.
  • След всяко слушане попълвайте формуляра на тази страница и го изпращайте. Ако заспите по време на или след програмата, което е много добре, попълнете формата на следващата сутрин, но не забравяйте и не отлагайте за по-късно – важно е да маркирате впечатленията и състоянието си, докато не са избледнели.
  • Не слушайте през тази седмица други програми за релаксация, водени медитации, хипноза, йога нидра. Ако имате друга йога практика, можете да я продължавате както обичайно.

Целта на програмата:
1.бързо заспиване при нормално – невъзбудено състояние на съзнанието.
2.бързо превключване от стрес към по-спокойно състояние – при по-високи нива на активност.

Благодаря ви!
Слушайте всеки ден в едно определено от вас време и след всяко слушане (непосредствено или на другата сутрин) попълвайте и изпращайте отново този формуляр:


Моля попълвайте този формуляр всеки ден по време на експеримента

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Моля сравнете въздействието на А3 спрямо А2 и А1

Моля сравнете въздействието на А3 спрямо А2 и А1. Коя версия на програмата оказва най-добро релаксиращо действие за вас? Коя версия е най-приятна за слушане за вас? Кое времетраене е най-доброто за вас?

Този въпрос се отнася за времето преди да чуете програмата. Ако попълвате формата веднага след слушането, отнася се за днешния ден. Ако попълвате формата на следващата сутрин, отнася се за предишния ден.

1. По скалата от 0 до 10 моля оценете общото равнище на стрес през деня си (0 - абсолютно релаксиращ, тотално хармоничен ден, без никакъв стрес и напрежение по никакъв повод; 10 - изключително високо ниво на стрес и напрежение на практика през целия ден)

Общо равнище на стрес през деня
012345678910

2. По скалата от 0 до 10 моля оценете равнището на стрес в момента преди да започнете да слушате програмата

Равнище на стрес преди слушане
012345678910

3. По скалата от 0 до 10 моля оценете равнището на стрес след слушане на програмата

Равнище на стрес след слушане
012345678910

4.Как преценявате въздействието на програмата върху процеса на заспиване

Програмата и заспиването ( задължително)

5. По скалата от 0 до 10 как преценявате качеството на съня си след слушане на програмата (0 - никакъв сън, въртях се цяла нощ, ставах; 10 - много дълбок, непробуден сън)

Качество на съня след слушане
012345678910

6. Как преценявате ролята на изкуствено генерирания шум за въздействието на програмата върху вас

Роля на шума ( задължително)
положително - шумът ми помогна да се отпуснанеутрално - не смятам, че шумът имаше въздействиеотрицателно - шумът по-скоро ми пречеше

7. Как преценявате ролята на музиката за въздействието на програмата върху вас

Роля на музиката ( задължително)
положително - музиката ми помогна да се отпуснанеутрално - не смятам, че музиката имаше въздействиеотрицателно - музиката по-скоро ми пречеше

8. Как преценявате ролята на гласа за въздействието на програмата върху вас

Роля на гласа ( задължително)
положително - гласът ми помогна да се отпуснанеутрално - не смятам, че гласът имаше въздействиеотрицателно - гласът по-скоро ми пречеше

9. Моля опишете накратко преживяването си по време на сесията и какъв резултат имаше тя върху вас

Вашето преживяване по време на сесията ( задължително)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *