За автора

Любомир Розенщайн

 

Любомир Розенщайн за „Планетата на щастието“


Планетата на щастието: думи за медитация“ е книга за вътрешната сила и нейния източник дълбоко във всеки от нас. Любомир Розенщайн, НЛП-майстор и Йога-майстор с дългогодишен опит в променените състояния на съзнанието, възражда магическата, позната от древността сила на думите да променят психичните състояния и да водят към спокойствие, равновесие, светлина и увереност, така необходими ни днес. Това е книга, която дава подкрепа и вдъхновение, когато си в труден или тъмен участък от пътя. Това е още и книга за психологията на вътрешното кино: за възможностите сами да избираме пътеки в живота във всеки момент от линията на времето, където ние решаваме как да изпращаме миналото и как да посрещаме бъдещето си сега – за да бъдем по-успешни, по-добри и повече себе си.


Харесайте страницата на „Розовите очила на душата“: книга, която ни учи как сами да чертаем картата на живота си и ни съпътства в търсенето на тайната на вдъхновението, свободата и радостта да живееш.

Любомир Розенщайн за „Розовите очила на душата“

Любомир Розенщайн е роден в София. Завършва Софийската математическа гимназия, Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет и магистърска програма по клинична социална работа при Новия български университет, където се дипломира с работа за приложението на Невролингвистичното програмиране (НЛП) в борбата с дистреса. Обучава се в психодинамична психоаналитична психотерапия и в психодрама и усвоява най-доброто от технологиите за разрешаване на емоционалните конфликти, но остава разочарован от възможностите на психотерапията и психиатрията в края на XX век за цялостно обяснение и промяна на вътрешния свят на човека. По-нататъшните му търсения го отвеждат както в храмове и духовни обцности в Хималаите, така и при водещи фигури в областта на личностното развитие и приложната психология в западния свят и в продължение на годините оформя личния си метод като представител на възникващото на прага на хилядолетията ново направление в областта на себепознанието – духовната психология, събираща в себе си древните познания за вселенските закони на мирозданието и наученото чрез изследванията на човешкото поведение в последното столетие.

През 90-те години работи като журналист в столични всекидневници и повече от пет години е репортер, редактор и водещ в програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тогава създава и за първи път в България Институт за личностно развитие и провежда първите семинари по Невролингвистично програмиране (НЛП) заедно с Джееп Холандер (Jaap Hollander ).

В продължение на повече от 20 години изследва западните и източните подходи към вътрешния свят на човека и използва езика като инструмент за окуражаване, мотивиране и промяна. Сред неговите учители са съоснователят на НЛП Ричард Бендлър и световноизвестният хипнотизатор Пол Маккена. Лицензиран магистър по Невролингвистично програмиране (Licensed Master Practitioner of NeuroLinguistic Programming) от Ричард Бендлър и Обществото по невролингвистично програмиране (The Society of Neuro Linguistic Programming TM).  Йога Ачаря на Международния Швананда Йога Веданта център. Автор е на книгите Песни и Стихотворения (с Николай Тотев, 1992), Розовите очила на душата (2006,2009,2011) , Оранжево сърце (2010), Планетата на щастието (2013), Вътрешният лечител (2017). Основател е на Радиото и Общността за личностно развитие ChangeWire (2006 г.) – radio.changewire.info , автор на много програми за водена медитация, дълбока релаксация и йога нидра (част от които издадени и като компакт-дискове), на статии и семинари за психология, личностно развитие, йога и тантра. През пролетта на 2014 година в София открива първата си самостоятелна изложба „Рила. Живата планина„,  през септември 2015 – изложбата си „Дърво от вечност„, през октомври 2016 – изложбата „Планетата на щастието“, отново в София.

Любомир Розенщайн периодично провежда семинари, обучения и тренинги и изнася лекции в различни градове в България. За предстоящи събития, текстове и нови програми следете авторските му страници в социалните мрежи.

Моменти от „Прошката – възможното изцеление“ – с Любомир Розенщайн на фестивала „Свободата да бъдеш“, София, 25 април 2015. За събития и семинари с Любомир Розенщайн следете http://changewire.info/ и социалните мрежи.
Форма за връзка

ПРЕДАВАТЕЛ.com УКВ / UHF news 13 март 2007 г.:
» » ChangeWire: личното радио за личностно развитие
Интернет и дигиталната технология го направиха възможно: личното радио до поискване. С радиото за личностно развитие ChangeWire – radio.changewire.info – Любомир Розенщайн прави следващата стъпка: програмите са адресирани директно към несъзнаваното. Новият формат използва думите не за да информира и коментира, а за да създава преживявания и съпровожда слушателя в често трудния път към изследване и промяна на вътрешните състояния за по-добър живот.

Във времето, в което информацията ни засипва все повече и от всички страни, инстинктивно започваме да бягаме от нея, казва Любомир Розенщайн специално за новините на Предавател.ком. Включват се естествените самозащити на организма. В този сложен и бързо менящ се свят повече от всякога имаме нужда от ориентира на думите – само че употребени по съвсем друг, отговарящ на дигиталното време начин.

Как да употребява думите за да достигне директно до вътрешните ресурси на човека Любомир Розенщайн учи при майсторите на Невролингвистичното програмиране Ричард Бендлър, Пол Маккена, Джон Ла Вал. Своят път от масовото към личното радио някогашният радиожурналист от БНР описва в книгата си “Розовите очила на душата” , публикувана на сайта на ChangeWire.

Любомир Розенщайн, Change Wire: Смени жицата! Личното радио – нов формат и антипреса – 24 март 2007, вестник Новинар
ЛЮБОМИР РОЗЕНЩАЙН: „МИСЛЕНЕТО НЕ Е НАВИК“ – LiterNet
Важното е сами да чертаем картата на живота си, твърди авторът на „Розовите очила на душата“


Розовите очила на душата

пътеводител в Невролингвистичното програмиране (НЛП)
или как да пробудим вътрешната си сила

 

„Розовите очила на душата“ е книга за надеждата, за раждането на промяната и за това как да бъдеш режисьор на своя собствен живот. Не един от мнoгoто наръчници с познати вече техники по невролингвистично програмиране и хипноза, а книга за личните преживявания, за личното търсене и за пътешествието към себе си. Пътеводител, който нито посочва, нито описва твоя собствен път, защото твоят път е твоя задача, твой избор и никой пътеводител не може да бъде достатъчно верен, за да те води по маршрут, известен само на теб.

„Розовите очила на душата“ е сборник с есета за духа – за вътрешната ни същност, за това как създаваме собствените си преживявания и как можем да ги променяме; да променяме себе си и да създаваме – или откриваме наново – своето вътрешно равновесие, спокойствие, дори щастие – и в трудни и объркани времена, и в мигове на тъга, несигурност, страх и отчаяние.

Книга, която ни учи как сами да чертаем картата на живота си и ни съпътства в търсенето на тайната на вдъхновението, свободата и радостта да живееш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *