Откъснатите хора

Пътувах вечерно време из улиците на един голям град – в една от дългите декемврийски вечери, в които денят е свършил още преди да започне, уличното осветление не спира никога и вместо снега от детството, сива мъгла изпълва въздуха.

От двете страни на пътя се редяха големи стъклени офис сгради, в които на показ в осветените си килийки седяха малки безмислени човечета. Десетки етажи един върху друг, стотици, хиляди луминсцентни кутийки, бюра,монитори, етажерки с папки, откъснати от себе си създания, които прекарват по 8,9,10 и повече часове на ден от живота си, осъдени да са там, без да знаят къде са, да висят, отдавна не  на земята и без надежда да стигнат небето, в някакво междуникъде, където е само гримиран със стъкло бетон, кух и беззвучен,  дори не и студен, дори не и мрачен.

Да си откъснат означава да ставаш сутрин стреснат от будилника и да потегляш като автомат в един ден, в който твърде малко зависи от теб – и то само незначителни неща. Да си откъснат означава да си лягаш вечер и да пренасяш в съня си напрежението от автоматично преминалите часове, в които не знаеш какво точно се е случило, но със сигурност нищо важно за твоя живот или пък за живота на някого друг. Да си откъснат означава да съществуваш така, че да не си ти и все по-плътно в мъглата на собствената си обърканост да прикриваш себе си – до момента, в който сам вече преставаш да се виждаш, да се чуваш и да усещаш каквато и да е част от себе си.

Само човекът може да се превърне обратно в какавида, която никога повече да не бъде излюпена. Която никога повече няма да разпери криле и никога няма да види слънцето.

Само човекът може да се превърне сам, по избор, във фигурка от „Не се сърди, човече“ , която се придвижва напред по полето до центъра, където е краят на играта – с безмислено постоянство, според цифрата на зарчето.

Само човекът може да се превърне сам, по избор, дните си в затвор, нощите си в кошмар, себе си – в човече…

Само човекът.  Само този, който не е роден за това.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Компакт-дисковете с водени медитации и йога с Любомир Розенщайн!

поръчайте онлайн - доставка с куриер на посочения от вас адрес

Tук можете да поръчате компакт дискове с някои от най-добрите аудиопрограми с водена медитация, дълбока релаксация, йога нидра, хатха йога и пранаяма на български език, водени от Любомир Розенщайн. Програмите са само за индивидуално слушане (медитациите и йога нидра само със слушалки) в спокойно и тихо обкръжение

Единична цена е отбелязана до всеки от дисковете. Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

Трите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Телефон за връзка(задължително)

Адрес за доставка:

Пощенски код:
Населено място:
Улица, Номер:

Поръчвам следните заглавия (Моля отбележете като кликнете кутийката вляво от заглавието ):НОВО!!! Mедитация СЪБУЖДАНЕ НА КОСМОСА - Mедитация за вътрешна тишина, щастие,мир,
светлина и спокойствие. Цена 15 лв.


НОВО!!! ЙОГА НИДРА - ВИСОКАТА СИНЯ ПЛАНИНА - Дълбока физическа, емоционална
и мисловна релаксация на Свами Сатянанда - класическата практика, подходяща както за начинаещи, така и за поддържане и развитие на индивидуалната практика. Цена 15 лв.


Йога нидра II - Програма на Свами Сатянанда за развитие на съзнанието в състояние, подобно на съня - практиката за напреднали. За начинаещи моля поръчайте диска "Йога нидра Цена 9 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск едно: Встъпителен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск две: Основен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск три: Клас за напреднали. Цена 15 лв.

Специална цена при закупуване на пълния комплект от три диска " ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане" едновременно - 36 вместо 45 лева!Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

След получаването на поръчката ще ви потърсим по телефон или електронна поща за да уточним доставката!