Животът започва отново

Затова е достатъчно да има ден първи. Всичко отпреди може да отиде в миналото: където е то за теб, на твоята линия на живота. Може би зад гърба ти. Може би ниско долу или обратното, високо и далеч вляво. Всеки от нас си има своята собствена линия на времето – важното е да знаеш къде на нея е разположена миналата година.

Затова е достатъчно да има ден първи. Всичко отпреди може да отиде в миналото: където е то за теб, на твоята линия на живота. Може би зад гърба ти. Може би ниско долу или обратното, високо и далеч вляво. Всеки от нас си има своята собствена линия на времето - важното е да знаеш къде на нея е разположена миналата година.

Ако не знаеш – затвори очи, помисли си за две три различни събития в различни периоди от годината и внимателно наблюдавай къде в представата ти изникват образите. Така ще откриеш логиката, по която твоят вътрешен свят подрежда календара си.

И тогава можеш да започнеш голямото следоновогодишно почистване. Каквото и да е имало през тези 365 дни, каквото и да се е случило, то си остава разпределено там, по полиците на миналите дни и седмици, където ти вече не си. Ти вече не си там, нито пък другите участници; няма ги звуците, картините, усещанията – добри или лоши, нищо от това не си взел с багажа си – то си остава в тъмните килери на миналото. Защо тогава да се връщаш при него? Остави го да си почива, да събира прах, да избледнява, да се смалява, да утихва, да става все по-слабо, незначително, невидимо, неподвижно, несъществуващо и в твоята памет.

Освободи се от мисловните вещи, които задръстват пространствата на бъдещето. Не ставай роб на притежанието или на някакви заучени програми. Всяко нещо е на мястото си – ние сме тези, които се движим от място на място и няма защо да се връщаме, след като можем да вървим напред. Аз не съм този, който ще каже какъв е смисълът от движението напред. И дори не ме интересува особено. Зная само, че то е заложено в нас по рождение и да го спираме или забавяме заради натрупаното по шкафовете на миналите дни означава да не дадем на една възможност да се осъществи.

Така обедняваме, докато си мислим, че опазваме и съхраняваме. Сенките на свалените от стената календари тъмнят пътя ни, гласове от вчера ни отклоняват от нашата посока, усещания, предизвикани от минали събития, продължават да измъчват и разяждат тялото ни отвътре, колкото и да полагаме грижи да го поддържаме във форма. Нали сме ги задраскали вече на стената тези дни, нали сме ги откъснали тези страници… Защо тогава да ги носим там, да ги вместваме там, да ги вписваме отново там, където те не принадлежат?

Животът започва отново. И ако още ти е трудно да се сещаш затова всяка сутрин, използвай поне първия ден на новата година за да отвориш на надеждата цялото пространство, което по право й принадлежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Компакт-дисковете с водени медитации и йога с Любомир Розенщайн!

поръчайте онлайн - доставка с куриер на посочения от вас адрес

Tук можете да поръчате компакт дискове с някои от най-добрите аудиопрограми с водена медитация, дълбока релаксация, йога нидра, хатха йога и пранаяма на български език, водени от Любомир Розенщайн. Програмите са само за индивидуално слушане (медитациите и йога нидра само със слушалки) в спокойно и тихо обкръжение

Единична цена е отбелязана до всеки от дисковете. Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

Трите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Телефон за връзка(задължително)

Адрес за доставка:

Пощенски код:
Населено място:
Улица, Номер:

Поръчвам следните заглавия (Моля отбележете като кликнете кутийката вляво от заглавието ):НОВО!!! Mедитация СЪБУЖДАНЕ НА КОСМОСА - Mедитация за вътрешна тишина, щастие,мир,
светлина и спокойствие. Цена 15 лв.


НОВО!!! ЙОГА НИДРА - ВИСОКАТА СИНЯ ПЛАНИНА - Дълбока физическа, емоционална
и мисловна релаксация на Свами Сатянанда - класическата практика, подходяща както за начинаещи, така и за поддържане и развитие на индивидуалната практика. Цена 15 лв.


Йога нидра II - Програма на Свами Сатянанда за развитие на съзнанието в състояние, подобно на съня - практиката за напреднали. За начинаещи моля поръчайте диска "Йога нидра Цена 9 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск едно: Встъпителен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск две: Основен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск три: Клас за напреднали. Цена 15 лв.

Специална цена при закупуване на пълния комплект от три диска " ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане" едновременно - 36 вместо 45 лева!Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

След получаването на поръчката ще ви потърсим по телефон или електронна поща за да уточним доставката!