Болката на миналото или надеждата на бъдещето

 

Ние гледаме на днешния ден често през изкривеното огледало на миналото, което ни принуждава да намираме в отраженията преувеличение на всички някога преживени рани, обиди и огорчения… Почти нищо от образа, който виждаме в огледалото, не съществува в действителност и е много трудно да се откъснем от илюзията, че виждаме действителност… В другите хора наблюдаваме повече своите товари, страхове и блокирани енергии. Докато не изоставим изкривеното огледало на миналото сме загубени за всяко бъдеще, което не следва познатите ни и често болезнени очертания. Като че ли никога не сме имали друг избор, но всеки момент е секунда на избора, на границата между това дали да отразяваш болката на миналото или надеждата на бъдещето.

Докато не изоставим изкривеното огледало на миналото сме загубени за всяко бъдеще, което не следва познатите ни и често болезнени очертания.

Не правете във взаимоотношенията с другите хора от мухата слон: полезният избор е да оставите мухата просто да отлети и тя ще го направи, и пак ще имате синьо небе. И ако изберете да я превърнете в слон вместо това, не забравяйте, че е имало момент на избор и вие сте го направили – като съзнателно или не сте пропуснали момента, в който е можело всички облаци да се разсеят и сте извикали бурята. Не винете другите затова и не се гневете на времето, което само следва послушно мисълта ви…

Когато сте на път да решите да се разсърдите или разгневите на близък човек, дайте си две минути за да размислите. Това е важно решение, което ще се отрази на взаимоотношенията и на живота ви, не го вземайте напълно автоматично. Разделете лист хартия на две колони. В едната напишете всичките качества на този човек, които ви дразнят, гневят и не ви допадат. В другата колона избройте всички хубави качества, които можете да откриете в него. Сега разделете листа на две и помислете – с коя от тези две половини искате да живеете? Това е моментът на избора. Направете го съзнателно – смачкайте и изхвърлете едната половина, а другата оставете близо до себе си за да ви напомня. В човека до себе си ще откривате все повече от списъка, който сте съхранили. И ако сте избрали да е гняв, вече знаете, че причината не е в другите, а в собствения избор.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Компакт-дисковете с водени медитации и йога с Любомир Розенщайн!

поръчайте онлайн - доставка с куриер на посочения от вас адрес

Tук можете да поръчате компакт дискове с някои от най-добрите аудиопрограми с водена медитация, дълбока релаксация, йога нидра, хатха йога и пранаяма на български език, водени от Любомир Розенщайн. Програмите са само за индивидуално слушане (медитациите и йога нидра само със слушалки) в спокойно и тихо обкръжение

Единична цена е отбелязана до всеки от дисковете. Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

Трите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Телефон за връзка(задължително)

Адрес за доставка:

Пощенски код:
Населено място:
Улица, Номер:

Поръчвам следните заглавия (Моля отбележете като кликнете кутийката вляво от заглавието ):НОВО!!! Mедитация СЪБУЖДАНЕ НА КОСМОСА - Mедитация за вътрешна тишина, щастие,мир,
светлина и спокойствие. Цена 15 лв.


НОВО!!! ЙОГА НИДРА - ВИСОКАТА СИНЯ ПЛАНИНА - Дълбока физическа, емоционална
и мисловна релаксация на Свами Сатянанда - класическата практика, подходяща както за начинаещи, така и за поддържане и развитие на индивидуалната практика. Цена 15 лв.


Йога нидра II - Програма на Свами Сатянанда за развитие на съзнанието в състояние, подобно на съня - практиката за напреднали. За начинаещи моля поръчайте диска "Йога нидра Цена 9 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск едно: Встъпителен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск две: Основен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск три: Клас за напреднали. Цена 15 лв.

Специална цена при закупуване на пълния комплект от три диска " ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане" едновременно - 36 вместо 45 лева!Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

След получаването на поръчката ще ви потърсим по телефон или електронна поща за да уточним доставката!