Трите пътя в страданието или йога на болката

Има един най-точен инструмент, който определя напредъка ти в духовното развитие, напредъка ти в йога във всеки един момент : отношението ти към собственото ти страдание.

Има един най-точен инструмент, който определя напредъка ти в духовното развитие, напредъка ти в йога във всеки един момент : отношението ти към собственото ти страдание.

1. Ако за теб е нетърпимо да страдаш и във всеки момент, в който се чувстваш зле, веднага посягаш щъм средство, което отвън да притъпи страданието ти: гняв, агресия, хапчета, алкохол, наркотици, бягство – тогава си в полето на тамас и за никакво вътрешно развитие не може да става дума.

2. Ако намираш страданието си за дълбоко несправедливо, а да го търпиш те изпълва със злоба, със сърдене, със завист към онези, които в същото време не страдат или не страдат по твоя начин – и ти се иска всички да са поне толкова зле, колкото и ти в момента – се намираш в областта на раджас. Страданието е генерирало в теб енергия, която можеш да използваш. Твоята задача сега е да трансформираш тази енергия от нещо, което иска да разруши другите и света в нещо, което да започне да изгражда теб.

3. Ако приемаш страданието си без външен или вътрешен коментар справедливо ли е то или не, има ли в него смисъл или не, допустимо ли е или не, заслужено ли е или не – ако го приемаш по начин, по който не искаш да го прехвърлиш на другите за да се отървеш; ако го приемаш като своя вътрешна задача, която иска от теб твоето собствено решение – в такъв случай без съмнение си прекрачил границата и си навлязъл в страната на саттва. Отвъд тази граница страданието изчезва. Разтваря се. Някъде горе то се превръща в светлина и ти ставаш мост между болката и светлината. И когато си такъв мост, вече можеш да приемаш страданието на другите. Болката на цялата планета.

Това е най-висшата йога: йогата на страданието.

 

С Любомир Розенщайн на 29 януари в София и на 31 януари в Плевен – запишете се сега, цялата информация на авторската страница във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Компакт-дисковете с водени медитации и йога с Любомир Розенщайн!

поръчайте онлайн - доставка с куриер на посочения от вас адрес

Tук можете да поръчате компакт дискове с някои от най-добрите аудиопрограми с водена медитация, дълбока релаксация, йога нидра, хатха йога и пранаяма на български език, водени от Любомир Розенщайн. Програмите са само за индивидуално слушане (медитациите и йога нидра само със слушалки) в спокойно и тихо обкръжение

Единична цена е отбелязана до всеки от дисковете. Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

Трите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Телефон за връзка(задължително)

Адрес за доставка:

Пощенски код:
Населено място:
Улица, Номер:

Поръчвам следните заглавия (Моля отбележете като кликнете кутийката вляво от заглавието ):НОВО!!! Mедитация СЪБУЖДАНЕ НА КОСМОСА - Mедитация за вътрешна тишина, щастие,мир,
светлина и спокойствие. Цена 15 лв.


НОВО!!! ЙОГА НИДРА - ВИСОКАТА СИНЯ ПЛАНИНА - Дълбока физическа, емоционална
и мисловна релаксация на Свами Сатянанда - класическата практика, подходяща както за начинаещи, така и за поддържане и развитие на индивидуалната практика. Цена 15 лв.


Йога нидра II - Програма на Свами Сатянанда за развитие на съзнанието в състояние, подобно на съня - практиката за напреднали. За начинаещи моля поръчайте диска "Йога нидра Цена 9 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск едно: Встъпителен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск две: Основен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск три: Клас за напреднали. Цена 15 лв.

Специална цена при закупуване на пълния комплект от три диска " ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане" едновременно - 36 вместо 45 лева!Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

След получаването на поръчката ще ви потърсим по телефон или електронна поща за да уточним доставката!