ЙОГА И ПЛАНИНА – на Мальовица с Любомир Розенщайн

Внимание: записвания до 31 май!

Йога студио „Баланс“

Радио за личностно развитие ChangeWire

ви канят на 

йога-уикенд в Рила ЙОГА И ПЛАНИНА

за вътрешно въздигане, освобождаване

и развитие на съзнанието

2527юли 2014 г. Мальовица, Рила

Когато човек започне да се качва горе – там, където от една страна е по-трудно да си поемеш дъх, защото се изкачваш и въздухът не стига, а от друга  започваш да разбираш какво означава това, да можеш наистина да си поемеш дъх от всичко и да останеш малко в тишината ..." 	„Тук, във високото, на границата между силуетите на билата и небето, можеш да влезеш дори и днес през портите на тишината в други духовни измерения.“ 	„Като оставиш мислите, донесени отдолу; вътрешните гласове отдолу; картините, думите, всички шумове и познатите усещания, освобождаваш от всичко това пространството, в което в теб да влезе планината. Това е състояние на вътрешно и външно мълчание; състоянието на дълбока медитация под повърхността на планинското езеро - там, където водите са недокоснати от вятъра.“

„Когато човек започне да се качва горе – там, където от една страна е по-трудно да си поемеш дъх, защото се изкачваш и въздухът не стига, а от друга започваш да разбираш какво означава това, да можеш наистина да си поемеш дъх от всичко и да останеш малко в тишината ...“

Тук, във високото, на границата между силуетите на билата и небето, можеш да влезеш дори и днес през портите на тишината в други духовни измерения.

Като оставиш мислите, донесени отдолу; вътрешните гласове отдолу; картините, думите, всички шумове и познатите усещания, освобождаваш от всичко това пространството, в което в теб да влезе планината. Това е състояние на вътрешно и външно мълчание; състоянието на дълбока медитация под повърхността на планинското езеро – там, където водите са недокоснати от вятъра.

Любомир Розенщайн

ЛЮБОМИР РОЗЕНЩАЙН, йога-ачаря, НЛП-майстор и автор на книгите „Планетата на щастието“ и „Розовите очила на душата“

Страница на събитието във Фейсбук

Програма

25 юли, петък

 • до 14.00 ч. – пристигане, настаняване. Моля организирайте пътуването си така, че да започнем програмата в 14.30!

 • 14.30 – 15.00 – откриване
 • 15.00 – 17.00 – медитативно изкачване по поречието на Мальовишка река 
 • 17.30 – 19.00 – встъпителна пранаяма лекция, въвеждане в практиката

 • 19.00 – вечеря

 • 20.30 – 21.30 – йога-нидра

26 юли, събота

 • 5.00 – 06.30 – пранаяма, медитация, дълбока релаксация с 

 • 7.30– закуска

 • 08.30 – 17.00 – при подходящо време – йога практики – мауна (осъзнато посрещане на планинската тишина), медитация и пранаяма по време на изкачване на величествения връх Мальовица – 2729 м.н.в. (Обядът ще е пакет суха храна от хотела)

 • При неподходящи метереологични условия ще практикуваме хатха йога с Наталия Димитрова и йога-нидра с Любомир Розенщайн и ще направим медитативна разходка в гората.

 • Втората пранаяма лекция  ще бъде дадена или по време на изкачването, или в хотела.

 • 19.00 – вечеря

 • 20.30 – 21.30 – йога-нидра

 27 юли, неделя

 • 5.00 – 06.30 – пранаяма, медитация, дълбока релаксация 

 • 07.30 – 08.30 – уъркшоп „Първа помощ с пранаяма при страх и панически атаки“ 
 • 08.30 – закуска

 • 10.00 – 11.30 хатха-йога с Наталия Димитрова .

Или по избор можете да се включите от 10.00 до 12.00 в допълнителния семинар на Любомир Розенщайн „Освобождаване от веригите на миналото – прощаване на родителите, прощаване на себе си“. (Темата на този семинар е специфична, затова той не е част от програмата на йога-уикенда. За участници в уикенда, които искат да се включат и в него е предвидена специална отстъпка от 50 %, подробностите по-долу)

 • 12.30 – обяд и отпътуване

Програмата е предварителна и подлежи на промени!

Цена – 162 лева на човек при настаняване в двойна стая.

178 лева на човек при настаняване в двойна стая – за участие в двете събития – йога-уикенда и семинара „Освобождаване от веригите на миналото – прощаване на родителите, прощаване на себе си“

Цената включва:

 • две нощувки в двойна стая в хотел Ален Мак, Мальовица, Рила

 • закуска, обяд и вечеря – вегетарианска храна

 • участие в заниманията съгласно програмата.

планинска застраховка за времето на семинара

В цената не се включват разходи за: транспорт до Мальовица . Носете си постелка, леко одеало, възглавничка за йога-практиките.

Хотел „Ален Мак“ се намира на изключително място високо в планината Рила, в подножието на връх Мальовица. Хотелът предлага всичко необходимо за да можем да осъществим йога-практиките, не е луксозен. Всяка стая е с баня, тоалетна, топла вода, уютно планинско обзавеждане и изглед към боровата гора на Рила. Менюто е българска вегетарианска храна, ако имате специални изисквания, моля носете си допълнително плодове, ядки, мед или други продукти.

Изкачването на връх Мальовица е по силите на всеки в добро физическо състояние. Необходими са здрави планински обувки, яке за дъжд и вятър, шапка за вятър и за слънце, слънчеви очила, слънцезащитен крем, шише или термос за вода, много полезни са също щеките за ходене. Моля включете във всекидневната си програма разходки на въздух, колоездене или тичане за да бъдете в кондиция за върха. При колебания, посъветвайте се с личния си лекар.

Как да стигнем до хотела? Хотел „Ален Мак“ се намира в местността Меча Поляна, на 1720 м.н.в., на 27 километра асфалтиран път от Самоков и на 15 километра от Говедарци. С кола следвайте от Самоков указателните табели за Говедарци и Мальовица, пътят е в добро състояние след миналогодишния ремонт, пред хотела има безплатен паркинг за гостите (табела „Хотел Ален Мак“ вляво – отклонение в гората преди хотел Мальовица)

С обществен транспорт: единствената възможност да стигнете до хотела изцяло с обществен транспорт е да пътувате с първия автобус за Самоков, който тръгва от автогара Юг (Дървеница) в 7.00. Този автобус прави в Самоков връзка с микробусче, което се изкачва до самия хотел. Бъдете достатъчно рано на автогарата за да си осигурите място за този автобус, тъй като при хубаво време желаещите да стигнат Мальовица са много! Така ще бъдете на място около 9.15 сутринта, използвайте времето до откриването на семинара за разходка и чаша чай в хижата.

Друга възможност при пътуване в група е с някой от по-късните автобуси за Самоков (на всеки 30 минути) и оттам с такси до Мальовица.

За да помогнем на хората, които ще пътуват без кола, моля, ако имате свободни места в колата си, публикувайте кратко съобщение на стената на събитието.

За участие в Йога уикенда е необходимо до 31 май най-късно да заплатите депозит в размер на 70 лв. (съответно 85 лв. – при участие в двете събития)

Доплащането на пакета (оставащите 92 лева) следва да бъде извършено до 1 юли. Внимание: тъй като хотел „Ален Мак“ в пиковия сезон осигурява места само с много ранно плащане на депозита и без възможност за отказ от резервация след това, няма възможност за връщане на внесения депозит при отказ след 1 юни!

За банков превод:

Уникредит Булбанк АД

Прем Био ЕООД

BG21UNCR70001520455777

UNCRBGSF

Моля в основанието за плащане да изпишете трите си имена и „ Йога уикенд в Рила”.

За всякакви въпроси можете да се свържете с нас:

Нина – 0988 877597

Наталия – 0888 672741

info@yogabalance.bg

www.yogabalance.bg

Радвай се на живота! Практикувай йога с нас! 

Високо под връх Мальовица в Рила – там, където въздухът още е въздух за дишане и все още може да се намери тишина; високо над проблемите от всекидневието на нашето прекалено притиснато към ниското време; с помощта на йога ще намерим път към това как да бъдем повече живи. Не непременно в смисъл на повече години, а в смисъл на дни и часове, изпълнени с повече смисъл: с повече възможности, с повече простор, с хоризонти и цели, отправени високо, където няма граници – високо към планинските върхове; високо към необятните височини на космоса.

Ние можем да се научим да дишаме свободно и да се освободим от всичко, което притиска дъха ни. Диханието, както в един от най-древните текстове на йога е записано, е живот. Да дишаме свободно означава да сме свободни и живи. Да сме свободни и живи означава да дишаме свободно. Да управляваме със силата на мисленето си тази малка прашинка от жизнена енергия, която съществува и се носи в безкрайния океан на енергията – себе си. Да бъдем смислени. Да бъдем повече хора…“

Любомир Розенщайн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Компакт-дисковете с водени медитации и йога с Любомир Розенщайн!

поръчайте онлайн - доставка с куриер на посочения от вас адрес

Tук можете да поръчате компакт дискове с някои от най-добрите аудиопрограми с водена медитация, дълбока релаксация, йога нидра, хатха йога и пранаяма на български език, водени от Любомир Розенщайн. Програмите са само за индивидуално слушане (медитациите и йога нидра само със слушалки) в спокойно и тихо обкръжение

Единична цена е отбелязана до всеки от дисковете. Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

Трите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Телефон за връзка(задължително)

Адрес за доставка:

Пощенски код:
Населено място:
Улица, Номер:

Поръчвам следните заглавия (Моля отбележете като кликнете кутийката вляво от заглавието ):НОВО!!! Mедитация СЪБУЖДАНЕ НА КОСМОСА - Mедитация за вътрешна тишина, щастие,мир,
светлина и спокойствие. Цена 15 лв.


НОВО!!! ЙОГА НИДРА - ВИСОКАТА СИНЯ ПЛАНИНА - Дълбока физическа, емоционална
и мисловна релаксация на Свами Сатянанда - класическата практика, подходяща както за начинаещи, така и за поддържане и развитие на индивидуалната практика. Цена 15 лв.


Йога нидра II - Програма на Свами Сатянанда за развитие на съзнанието в състояние, подобно на съня - практиката за напреднали. За начинаещи моля поръчайте диска "Йога нидра Цена 9 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск едно: Встъпителен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск две: Основен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск три: Клас за напреднали. Цена 15 лв.

Специална цена при закупуване на пълния комплект от три диска " ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане" едновременно - 36 вместо 45 лева!Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

След получаването на поръчката ще ви потърсим по телефон или електронна поща за да уточним доставката!