Ако сме само фигурки в птичата игра…

	Ние си мислим, че когато денят започва, вече сме го подредили. Но самата истина е, че никой от нас няма никаква представя какво ще му донесат следващите часове... Накъде ще го отведе пътят, след като затвори външната врата... и дали ще я отвори пак въобще... дали и в края на този ден ще има завръщане... Докато още спим, може би птиците обмислят това..

 

Рано сутрин, преди още да го превземат хората, този град е град на птиците. Вървя по улицата, по която преди мен е минал само млекарят – познавам следите му, бутилките мляко, оставени пред вратите. Сякаш светът е започнал отново и хората тепърва ще се заселват… или предстои да бъдат родени в тези часове и някой вече се е погрижил млякото да е тук.

Може би птиците си играят на някаква виртуална игра… Може би те сега обсъждат от кои врати да излязат хора, накъде да тръгнат, как ще се разбързат, дали ще се качат на колите си или ще чакат автобуси… Може би птиците… са непознатия ни още владетел на хаоса, който ще завърти още един път колелото на деня за многомилионното човешко стълпотворение, което наричаме град… На всеобхватния си птичи компютър изчисляват сега какво ще се случи днес в света на хората, а ние си мислим, че сами всичко сме програмирали…

Нашите делници… са може би водени от птичия хор на зазоряване… Ние си мислим, че когато денят започва, вече сме го подредили. Но самата истина е, че никой от нас няма никаква представя какво ще му донесат следващите часове… Накъде ще го отведе пътят, след като затвори външната врата… и дали ще я отвори пак въобще… дали и в края на този ден ще има завръщане… Докато още спим, може би птиците обмислят това…

Вслушвам се в хора им, който всъщност не е хор, гласовете са толкова различни, и се питам дали точно това или онова птиче писукане не решава моята човешка съдба… Ако сме само фигурки в птичата игра… Първите коли пресичат мислите ми и тишината и не зная дали не го посрещам с облекчение… Денят започва. Гласовете не птиците ще стават все по-незабележими. Днес няма да забравя, че ги има по клоните над нас. Че са тук.

текст за Public Republic

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Компакт-дисковете с водени медитации и йога с Любомир Розенщайн!

поръчайте онлайн - доставка с куриер на посочения от вас адрес

Tук можете да поръчате компакт дискове с някои от най-добрите аудиопрограми с водена медитация, дълбока релаксация, йога нидра, хатха йога и пранаяма на български език, водени от Любомир Розенщайн. Програмите са само за индивидуално слушане (медитациите и йога нидра само със слушалки) в спокойно и тихо обкръжение

Единична цена е отбелязана до всеки от дисковете. Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

Трите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Телефон за връзка(задължително)

Адрес за доставка:

Пощенски код:
Населено място:
Улица, Номер:

Поръчвам следните заглавия (Моля отбележете като кликнете кутийката вляво от заглавието ):НОВО!!! Mедитация СЪБУЖДАНЕ НА КОСМОСА - Mедитация за вътрешна тишина, щастие,мир,
светлина и спокойствие. Цена 15 лв.


НОВО!!! ЙОГА НИДРА - ВИСОКАТА СИНЯ ПЛАНИНА - Дълбока физическа, емоционална
и мисловна релаксация на Свами Сатянанда - класическата практика, подходяща както за начинаещи, така и за поддържане и развитие на индивидуалната практика. Цена 15 лв.


Йога нидра II - Програма на Свами Сатянанда за развитие на съзнанието в състояние, подобно на съня - практиката за напреднали. За начинаещи моля поръчайте диска "Йога нидра Цена 9 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск едно: Встъпителен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск две: Основен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск три: Клас за напреднали. Цена 15 лв.

Специална цена при закупуване на пълния комплект от три диска " ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане" едновременно - 36 вместо 45 лева!Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

След получаването на поръчката ще ви потърсим по телефон или електронна поща за да уточним доставката!