На прага на новата година

Преди да заспите… пуснете лентата на изтичащата година на екрана на вътрешното си кино… Почнете от днешния ден и се връщайте назад в миговете и случките, в думите и срещите, в радостите и болките, докато стигнете най-първия ден на 2012. Наблюдавайте своя филм отстрани, нека всичко остане на екрана пред вас. Само ако виждате нещо особено хубаво и внезапно много ви се прииска пак да го преживеете, можете за момент да напуснете зрителското място и да влезете отново в миналото си. Но не забравяйте след това да се върнете пак в залата, преди да превключите към друг епизод… Ако нещо не ви се гледа отблизо, отдалечете екрана толкова, че да стане съвсем далечно и чуждо… Но за хубавото пак приближете картината… Няма други хора в салона и вие можете да избирате от кой ред да наблюдавате сега, когато само наблюдавате свършеното, миналото, станалото…
Изгледайте своя филм на 2012 сега за да можете спокойно да го приберете в архива и утре да се събудите с лекото чувство, че сте готови за нещо ново, за нещо вълнуващо, за нещо много хубаво… че сте готови да посрещнете една нова, една нова, една нова година…

Отделете минута тази сутрин за да се издигнете за малко нагоре, над линията на времето си – точно над мястото, където се намирате в момента, непосредствено преди чертичката, до която е записано 2013. Откъснете се за миг от линията на времето си, така че да я виждате отгоре, отвисоко, подобна на линийка, като онези, които ползвахме в училище. Обърнете се назад най-напред, към началото й, проследете чертичките, край които пише 2012, 2011, 2010, 2009 … Огледайте линията на времето си към миналото и ако някъде има тъмни петна, милиметри, които се губят, изпратете им от високото от светлината на слънцето. Не забравяйте, горе винаги е слънцето, дори над най-мрачните облаци. Изпратете достатъчно светлина към всички места от миналото, които още болят, така че да усетите сега как там, в миналото, болката минава и светлината носи утешение, облекчение, спокойствие, радост… Насочете поглед сега напред, към бъдещето, към чертичките, на които пише 2014, 2015, 2016… Насочете натам слънчевите лъчи, изпълнете със светлина бъдещето си… Особено ярко направете разстоянието между 2013 и 2014, не скъпете светлината; там, откъдето тя идва, тя никога няма свършване… Направете си една много светла година, нарисувайте си една много светла година, подгответе си една много светла година и когато сте готови с това, спуснете се отново на линията на времето си точно тук, където сме в момента – на входа на 2013; обърнете се към новото, усмихнете се и дишайте с простора на новите дни, които със сигурност ще бъдат удивителни и светли!

Благодаря на всички, с които бяхме заедно през 2012. На читателите на Розовите очила на душата и на текстовете ми в ChangeWire http://changewire.info/ и списание „Йога за всички“; на слушателите на Радио за личностно развитие ChangeWire http://radio.changewire.info/ и на дисковете ми http://radio.changewire.info/?page_id=163; благодаря на всички, които харесаха авторската ми страница тук http://www.facebook.com/changewire.info и страницата Йога Нидра; на всички, които се сприятелиха с мен на личния ми профил http://www.facebook.com/changewire ; на всички, които ми писаха писма, лични съобщения, коментари. Благодаря на участниците в семинарите ми през 2012, в йога-нидрите, както и на най-смелите особено, които дойдоха с мен в планината… Вълнуваща, светла, чудесна 2013 ви желая, в която отново да бъдем заедно!
Любомир Розенщайн
http://www.facebook.com/changewire

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Компакт-дисковете с водени медитации и йога с Любомир Розенщайн!

поръчайте онлайн - доставка с куриер на посочения от вас адрес

Tук можете да поръчате компакт дискове с някои от най-добрите аудиопрограми с водена медитация, дълбока релаксация, йога нидра, хатха йога и пранаяма на български език, водени от Любомир Розенщайн. Програмите са само за индивидуално слушане (медитациите и йога нидра само със слушалки) в спокойно и тихо обкръжение

Единична цена е отбелязана до всеки от дисковете. Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

Трите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Телефон за връзка(задължително)

Адрес за доставка:

Пощенски код:
Населено място:
Улица, Номер:

Поръчвам следните заглавия (Моля отбележете като кликнете кутийката вляво от заглавието ):НОВО!!! Mедитация СЪБУЖДАНЕ НА КОСМОСА - Mедитация за вътрешна тишина, щастие,мир,
светлина и спокойствие. Цена 15 лв.


НОВО!!! ЙОГА НИДРА - ВИСОКАТА СИНЯ ПЛАНИНА - Дълбока физическа, емоционална
и мисловна релаксация на Свами Сатянанда - класическата практика, подходяща както за начинаещи, така и за поддържане и развитие на индивидуалната практика. Цена 15 лв.


Йога нидра II - Програма на Свами Сатянанда за развитие на съзнанието в състояние, подобно на съня - практиката за напреднали. За начинаещи моля поръчайте диска "Йога нидра Цена 9 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск едно: Встъпителен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск две: Основен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск три: Клас за напреднали. Цена 15 лв.

Специална цена при закупуване на пълния комплект от три диска " ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане" едновременно - 36 вместо 45 лева!Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

След получаването на поръчката ще ви потърсим по телефон или електронна поща за да уточним доставката!