За сегашния момент и линията на времето

 

 

Н стои на тази фантастична картинка за Настояще, за времето тук и сега – единственото време, в което нещата се случват; единственото време, в което живеем. Оставете решетките на миналото и решетките на бъдещето – бъдете свободни и усмихнати (широко усмихнати, както на картинката!) днес. Бъдете свободни и усмихнати да нарисувате своята собствена фантастична картинка и да я превърнете в реалността на своя живот..

Не забравяйте  формулата – във всеки един отделен момент сега вие можете да поемете отговорност за вътрешното си преживяване; вие можете да напишете и да приложите в себе си функцията да се чувствате добре, уверено, успешно – независимо какво се е случило в миналото или се опасявате, че ще се случи в бъдещето. Във всеки един момент сега можете да изберете да бъдете вътрешно независими и така – свободни – или пък, обратното, тотално зависими затворници на несбъднатите си очаквания, че някой трябвало да ви даде повече разбиране, внимание, любов…

Да, някой в миналото може да е посял в живота ви невнимание, неприемане, нелюбов. Да, някой може да ви е наранил, може да е имало препятствие, което не сте успели да прескочите; избор, който не е трябвало да правите… Но всичко това днес е минало и не е повод да виждате отхвърляне, неприемане, недобронамереност, неискреност в хората около вас днес. Днес можете да прескочите по-големи препятствия, да направите по-полезен избор защото… сте оцелели от миналото, колкото и трудно да е било това и то ви е научило на много неща… важни неща… и все пак ви е отвело напред, колкото и да се опитвате с магарешка упоритост да се връщате, вместо да си проправяте нови, свободни пътеки… И защото много неща днес, когато отправите поглед назад, изглеждат не по същия начин, както са изглеждали тогава, стига да погледнете към тях с днешните си очи, което не е толкова трудно и е напълно възможно, стига за малко да си готов да разшириш рамките на собствените си представи…

Колкото по-тесни са границите ти, колкото по-малка е рамката ти, завещана от миналото, толкова по-плашеща е идеята дори за момент да напуснеш сигурните й стени… и в същото време… толкова повече дарове ще получиш, ако приемеш предизвикателството да не бъдеш познатото, да не правиш познатото, да не мислиш познатото… Много хора не се осмеляват въобще и остават в какавидата си и така заменят възможностите на живота с хербаризирано подобие на живот; често обвиняват за съдбата си другите, пропускат безбройните нови шансове, които във всеки момент сега съдбата предлага и никога не разбират, че наистина са жертва, но не на обстоятелствата, не на околните, не на епохата, не на географията, а на собствения си ограничен избор.

Любомир Розенщайн
Промени по линията на времето
http://www.facebook.com/changewire.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Компакт-дисковете с водени медитации и йога с Любомир Розенщайн!

поръчайте онлайн - доставка с куриер на посочения от вас адрес

Tук можете да поръчате компакт дискове с някои от най-добрите аудиопрограми с водена медитация, дълбока релаксация, йога нидра, хатха йога и пранаяма на български език, водени от Любомир Розенщайн. Програмите са само за индивидуално слушане (медитациите и йога нидра само със слушалки) в спокойно и тихо обкръжение

Единична цена е отбелязана до всеки от дисковете. Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

Трите имена (задължително)

Вашият Email (задължително)

Телефон за връзка(задължително)

Адрес за доставка:

Пощенски код:
Населено място:
Улица, Номер:

Поръчвам следните заглавия (Моля отбележете като кликнете кутийката вляво от заглавието ):НОВО!!! Mедитация СЪБУЖДАНЕ НА КОСМОСА - Mедитация за вътрешна тишина, щастие,мир,
светлина и спокойствие. Цена 15 лв.


НОВО!!! ЙОГА НИДРА - ВИСОКАТА СИНЯ ПЛАНИНА - Дълбока физическа, емоционална
и мисловна релаксация на Свами Сатянанда - класическата практика, подходяща както за начинаещи, така и за поддържане и развитие на индивидуалната практика. Цена 15 лв.


Йога нидра II - Програма на Свами Сатянанда за развитие на съзнанието в състояние, подобно на съня - практиката за напреднали. За начинаещи моля поръчайте диска "Йога нидра Цена 9 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск едно: Встъпителен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск две: Основен клас. Цена 15 лв.


ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане. Пълен курс за самостоятелни занимания с йога-ачаря Любомир Розенщайн в серия от три диска. Диск три: Клас за напреднали. Цена 15 лв.

Специална цена при закупуване на пълния комплект от три диска " ПРАНАЯМА: Жизнена енергия чрез осъзнато дишане" едновременно - 36 вместо 45 лева!Доставката е с наложен платеж и е за сметка на получателя.

След получаването на поръчката ще ви потърсим по телефон или електронна поща за да уточним доставката!